Șeful TVR anunță că televiziunea s-ar putea închide în primăvară

 

Preşedintele director-general al TVR, Stelian Tănase, a declarat că televiziunea publică este în pragul falimentului.

 

Stelian Tănase a dat vina pe sindicatele din TVR, care cer indexarea salariilor. 

 

Tănase a spus că TVR se va închide ”dacă nu se întâmplă nimic şi rămânem doar aşa să ne acuzăm unii pe alţii, la primăvară se închide TVR. Nu va putea supravieţui financiar. Orice scamatorii sau îngăduinţă am avea de la un Guvern sau altul, se închide. Lucru cu care sunt de acord, dar să o deschidem după o lună, cu o nouă schemă, cum s-a întâmplat şi în Grecia şi în alte ţări. Dacă nu găsim cu sindicatele un mod de a dialoga şi de practica soluţii economice, nu văd nicio ieşire. Cred că ultima discuţie între liderii sindicali la care a participat şi domnul Dumitru Costin (preşedintele Blocului Naţional Sindical, n.r.) să fie de bun augur şi să trecem spre soluţii, nu înspre confruntare”.

 

Cineva a spus în Consiliul de Administraţie, certându-se cu liderul de sindicat, că suntem în aceeaşi barcă. Nu prea văd aşa situaţia şi spun că treaba lor nu este să dea soluţii. Trebuie să dea şi ei soluţii, trebuie să ne aşezăm la masă şi în urma unui dialog - pentru că trebuie făcute sacrificii şi la nivelul companiei şi la nivelul sindicatului - să găsim împreună soluţii. (...) Atitudinea lor este intratabilă în acest sens, ei spun 'Avem drepturi, avem contract colectiv de muncă'. Acum ne-au dat şi în judecată pentru indexarea unor drepturi salarile, 700.000, pentru tot sindicatul, ceea ce va împovăra şi mai mult sarcina noastră”, a mai spus Stelian Tănase, miercuri, la Comisia pentru Cultură din Senat.

 

Dragoş Bocanaciu, preşedintele principalului sindicat din Televiziunea Română, a declarat că angajații nu sunt vinovaţi de situaţia financiară a TVR.

 

Am văzut ce s-a discutat în Comisie şi, fără să contest anumite realităţi care s-au spus, mi se pare că se persistă în a se considera salariaţii şi sindicatul printre principalii vinovaţi pentru situaţia economică a TVR. Ceea ce uită însă cei care ne conduc este că aceiaşi oameni care în urmă cu 15 ani erau cu Televiziunea Română pe primul loc în audienţă sunt în momentul de faţă în curtea TVR. Aceiaşi oameni care făceau emisiuni acum 15 ani, în momentul de faţă sunt daţi la o parte şi înlocuiţi cu colaboratori externi, aduşi pe mii de euro pe lună şi care s-a dovedit până acum că au avut rezultate sub prestaţia angajaţilor TVR”, a declarat Dragoş Bocanaciu, preşedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR (SPUSTV), citat de MEDIAFAX.

 

TVR plătește salarii de mii de euro: Mircea Dinescu câştigă 9000 de euro pe lună

Comentarii Facebook