Şeful DIICOT confirmă că jurnaliștii britanici au înscenat reportajul cu traficanții de arme

 

Procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a spus că materialul difuzat de SkyNews a fost înscenat.

 

La acestă oră se efectuează câteva percheziţii în Mureş şi Bistriţa. Au fost identificate persoanele mascate şi alte persoane cu care au colaborat. Au fost identificate şi ridicate şi armele şi s-a descoperit autoturismul. Se va face o conducere în teren. Se confirmă ceea ce am preconizat, un scenariu care cred că a fost pus la cale de jurnaliştii britanici", a declarat procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, conform Mediafax.

 

Jurnaliștii britanici l-au avut ca intermediar pe Szanto Aurelian Mihai, un freelancer român în vârstă de 40 de ani, stabilit în Anglia în urmă cu şapte ani. Surse judiciare susțin că totul s-a derulat după un scenariu pus la cale de jurnaliştii britanici. ”Traficanții” de arme români au fost instruiți ce să spună și li s-a cerut să poarte haine de tip militar.

 

Intermediarul Szanto Aurelian Mihai a fost contactat în luna iulie de jurnalişti Sky News, care voiau să facă un material despre traficul de arme în Europa. Echipa de filmare și intermediarul român au venit la Târgu Mureș, în 29 iulie, iar în 1 august au ajuns la Cluj, de unde au închiriat o maşină. 

 

Szanto a fost și figurant în reportaj. El ar deține patru dintre armele care apar pe filmare, iar alte două aparțin finului acestuia, figurant și el în reportaj. Toate puștile sunt deținute legal. Pentru a accepta să fie filmați, presupușii traficanți de arme au primit sume cuprinse între 500 şi 1000 de euro.

 

Filmarea s-a făcut, la cererea britanicilor, într-o zonă de munte, la Mărişelu, în Bistriţa Năsăud.

 

Procurorii DIICOT au fpcut percheziții și mai multe persoane au fost duse la audieri. 

Comentarii Facebook