National/International

Schimbare importantă la WhatsApp! Nu toți minorii mai au voie să folosească aplicația

  
WhatsApp este cel mai popular serviciu de mesagerie instant din lume și face parte din ”suita” de servicii oferită de Facebook. Din acest motiv, în urma scandalului Cambridge Analytica, compania a decis să implementeze o serie de modificări privind serviciile sale.

În cazul WhatsApp, s-a luat decizia de a crește vârsta minimă de la care poate fi utilizatp aplicația.

Astfel, începând cu data de 25 mai, toţi utilizatorii de WhatsApp trebuie să aibă minimum 16 ani împliniţi pentru a putea folosi serviciul. Această decizie pare să fie realizată pentru a intra în conformitate cu legea GDPR care intră în vigoare la aceeaşi dată, datele minorilor fiind protejate într-un mod ceva mai agresiv. Aplicaţia va cere confirmarea vârstei chiar dinainte de această dată şi va pune în faţa utilizatorilor noile termene şi condiţii pe care vor trebui să le accepte pentru a continua utilizarea, scrie go4it.ro.

Totodată, WhatsApp urmează exemplul Facebook şi oferă tuturor utilizatorilor posibilitatea de a-şi descărca toate datele stocate pe contul personal. Astfel, poţi stoca local întreaga listă de contacte şi lista de contacte blocate, însă nu este clar ce ai putea să faci cu ele odată ce le descarci.

Nu este clar ce se va întâmpla cu conturile de WhatsApp ale minorilor sub 16 ani care ţin legătura cu părinţii prin intermediul acestui serviciu, întrucât nu pare să existe şi o opţiune de acord parental, aşa cum va fi implementat pe Facebook, de exemplu. De asemenea, nu este clar dacă acestea vor fi activate din nou atunci când utilizatorii împlinesc vârsta necesară.

25-4-2018, 11:06
119 vizualizări
0 comentarii

Cele mai citite ştiri din National/International

1954 vizualizări
27-5-2018, 11:54
Caz desprins parcă din filme, în România: O femeie și-a înjunghiat amantul cu 20 de ani mai tânăr, după ce au fost prinși în fapt de iubitul acesteia» Vezi tot
1011 vizualizări
26-5-2018, 16:36
Carne spălată cu detergent într-un magazin Penny! Un client a făcut scandal monstru - VIDEO» Vezi tot
942 vizualizări
27-5-2018, 11:37
Româncă ucisă cu bestialitate în Bruxelles. A fost înjunghiată de 50 de ori» Vezi tot
312 vizualizări
22-5-2018, 19:51
Călin Popescu Tăriceanu, ACHITAT în dosarul în care e acuzat de mărturie mincinoasă» Vezi tot
260 vizualizări
27-5-2018, 11:46
Peste 4.500 de angajați IGSU acționează în minivacanța de Rusalii» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?