Scandal și la București între UBER și taximetriști

 

Taximetriştii din București protestează după ce în aeroportul Otopeni au apărut afişe şi inscripționări care îi îndeamnă pe călători să aleagă transportul cu UBER. 

 

Companiile de taximetrie au cerut Aeroportului Internațional Henry Coandă să fie retrase panourile sau nu vor mai deservi această zonă.

 

COTAR (patronatul transportatorilor autorizaţi) condamnă atitudinea pro-UBER în terminalul din Otopeni.

 

După comunicatul nostru de la sfârșitul lunii trecute, în care anunțam că ne vom retrage din această zonă dacă nu se va renunța la panoul publicitar de la ieșire, s-au luat măsuri imediat, iar respectivul panou a fost înlăturat. Au rămas, însă, celelalte inscripționări, din interiorul aeroportului, care îndeamnă călătorii să aleagă transportul cu UBER”, se spune în mesajul transportatorilor.

 

Potrivit COTAR, conducerea Aeroportului Henri Coandă, din București, nu face nimic împotriva pirateriei taximentriștilor care operează ilegal în zona aeroportului și permite accesul mașinilor în sistem UBER și publicitatea la acest sistem de transport neautorizat în interiorul aeroportului.

 

Solicităm conducerii Aeroportului Henry Coandă să elimine toate inscripționările care fac publicitate pentru UBER, pentru a păstra contractele cu firmele de taxi. În caz contrar, ne vom retrage de pe aeroport, așa cum am anunțat anterior, deoarece nu găsim corectă concurența neloială pe care ne-o impune chiar partenerul contractual, adică Aeroportul Internațional Henri Coandă, dar nici nu vrem să fim părtași la punerea în pericol a călătorilor, prin acceptarea piraților din transporturi”, susțin taximetriştii.

Comentarii Facebook