Miercuri 24 Aprilie

S-a hotărât! Guvernul achită diferența de 10 milioane de euro pentru achiziționarea ”Cumințeniei Pământului”



Guvernul a aprobat, miercuri, ordonanța de urgență prin care se va completa suma de 11 milioane de euro pentru achiziţionarea operei lui Brâncuşi "Cuminţenia Pământului".

Astfel, în condiţiile în care, în urma campaniei de subscripţie publică, s-a strâns peste un milion de euro din donaţii, Guvernul va achita restul de 10 milioane de euro pentru "Cuminţenia Pământului", până la sfârşitul lunii noiembrie.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a confirmat că Executivul a aprobat OUG potrivit căreia statul român va achita de la buget sumele pentru achiziţionarea sculpturii Cuminţenia Pământului, completând astfel suma strânsă din donaţii până la valoarea totală de 11 milioane euro, scrie Mediafax

Fondul special pentru achiziţionarea pe viitor a altor opere va avea la bază un mecanism similar, care va include şi donaţiile publice.

Guvenul României şi Ministerul Culturii au lansat campania de susţinere a subscripţiei naţionale pentru achiziţia sculpturii în luna mai, iar aceasta s-a derulat până la 30 septembrie. Suma totală care trebuia strânsă fiind de şase milioane de euro, însă din aceasta s s-au strâns doar 1.163.034 de euro.

Comentarii Facebook