România, amenințată din nou de către ruși: Urmează riposte


Seria de amenințări la adresa României din partea Rusiei continuă, acum și de la liderul parlamentului rus, Aleksei Pușkov. Acesta a declarat pentru agenția de presă RIA Novosti că toate statele care întreprind măsuri ostile la adresa Rusiei vor avea parte de represalii similare.

"Orice stat care realizează acţiuni ostile faţă de Rusia trebuie să fie conştient că va putea face obiectul unei riposte de aceeaşi natură. Adică dacă noi avem impresia că Rusia suferă în prezent presiuni, în special prin interdicţia zborurilor avioanelor guvernamentale, este timpul să arătăm că suntem capabili să ripostăm", a declarat Puşkov pentru agenţia rusă, citată de Mediafax.

România şi Ucraina au închis, sâmnbătă, spațiul aeroian pentru un avion guvernamental rus care îl avea la bord pe ministrul Culturii Vladimir Medinsko şi un grup de deputaţi, între care şeful comitetului pentru CSI (Comunitatea Statelor Independente) din cadrul Dumei, Leonid Sluţki, vizat de sancţiunile UE, precizează RIA Novosti.

În urma acestu incident, între președintele Traian Băsescu și vicepremierul Dmitri Rogozin prin intermediul declarațiilor de presă și a postărilor pe rețelele de socializare.

Comentarii Facebook