România a mai pierdut un mare actor! Sebastian Papaiani a murit



Celebrul actor Sebastian Papaiani a murit, marți, la vârsta de 80 de ani.

Actorul era paralizat și nu mai putea vorbi. el confruntându-se cu multe probleme de sănătate în ultima perioadă. Chiar în luna mai, acesta a suferit un accident vascular cerebral și a stat imobilizat la pat timp de câteva luni, iar în urmă cu câteva zile, Sebastian Papaiani a mers din nou la spital pentru un control medical.

Sebastian Papaiani s-a născut la 25 august 1936, la Pitești. Mama sa era româncă, tatăl - grec. Copilăria sa nu a fost ușoară. La vârsta de doar patru ani, Sebastian Papaiani a aflat că cei doi frați gemeni ai săi au murit în cutremurul din 1940. ”A căzut pe ei tavanul”, își amintea actorul, într-un interviu.

În cariera de peste 45 de ani, Papaiani a jucat în numeroase piese de teatru și filme celebre. Printre cele mai cunoscute producții cinematografice în care a apărut se numără ”Păcală”, ”Liceenii”, ”Astă seară dansăm în familie”, ”Toate pânzele sus”, ”Ultimul cartuș”, ”Nea Mărin miliardar”, ”Secretul lui Bachus”, ”Brigada Diverse în alertă” și ”B.D. la munte și la mare”, în care a interpretat rolul plutonierului Căpșună.

Moartea actorului vine la doar o zi după ce un alt artist consacrat, Ioan Gyuri Pascu, a decedat.

Comentarii Facebook