Român concediat pentru că îi scria iubitei de la serviciu pe Yahoo Messenger. Justiția: Angajatorul îl poate supraveghea

 

Un român concediat de la locul de muncă pentru că vorbea cu soția de pe Yahoo Messenger a stabilit un precedent în materie. 

 

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că organizatiile au dreptul de a citi mesajele personale ale angajatilor, fie ca e vorba de emailuri, Facebook sa Whatsapp, daca au fost transmise de pe dispozitivele companiei, scrie KanadD.ro.

 

Judecătorii au decis așa în cazul unui inginer roman concediat pentru ca obisnuia sa ii trimita mesaje iubitei sale si fratelui sau, in timpul programului, pe Yahoo Messenger. Curtea din Strasbourg a dat dreptate angajatorului care îl supraveghea la locul de muncă, stabilid că acest lucru nu reprezinta o incalcare a dreptului sau la intimitate.

 

CEDO a respins marţi plângerea unui tânăr inginer român, Bogdan Bărbulescu, concediat, în august 2007, pentru că a discutat pe Yahoo Messenger de la locul de muncă. 

 

Regulamentul firmei interzicea ”folosirea resurselor acesteia în scopuri personale”.

 

Instanţele româneşti nu i-au dat dreptate, iar acum nici cele europene nu au făcut acest lucru.

 

Decizia va putea fi invocată și în alte cazuri asemanatoare, astfel că toti angajatii din Uniunea Europeana vor putea fi supravegheati.

Comentarii Facebook