Revine canicula? Specialiștii de la ANM anunță când vine noul val de căldură



După câteva zile în care temperaturile scăzute și ploile au acaparat România, specialiștii din cadrul ANM spun că temperaturile caniculare vor reveni de la mijlocul acestei săptămâni.

Meteorologul ANM Florinela Georgescu a explicat, luni seară, că vremea caniculară va reveni de joi-vineri, nefiind exclus ca temperaturile să treacă din nou de 40 de grade în următoarea perioadă.

"Vom trece în normal la jumătatea acestei săptămâni, este posibil să ajungem din nou joi-vineri la temperaturi de 34 de grade Celsius pe partea de sud a țării", a transmis Florinela Georgescu, la TVR.

Aceasta susține că este foarte posibil ca în unele zone din țară ploaia de zilele acestea să fie tot ce vedem în luna iulie, pentru că semnalul este al unei perioade îndelungate, secetoase.

"Intrăm în perioada de lungă durată, a estimărilor pe trei luni, pe care o așteptăm a fi călduroasă și lipsită de precipitații - lunile iulie și august. La începutul lunii iulie am avut, în 24 de ore, cantități de apă care depășesc ce ar trebui, în medie, să adunăm într-o lună și jumătate de iulie. Este foarte posibil ca în unele zone aceasta să fie ploaia pentru luna iulie, pentru că semnalul este al unei perioade îndelungate, secetoase. Acesta este semnalul nu numai pentru luna iulie, chiar și pentru august și septembrie. Dacă temperaturile au reușit, la începutul lunii iulie, să facă acest salt spectaculos, nu este deloc exclus ca să mai avem perioade cu temperaturi de peste 40 de grade în următoarea perioadă", a mai spus meteorologul.

Comentarii Facebook