Miercuri 17 Aprilie

Protest împotriva lui Vladimir Putin în Rusia. Peste 100 de persoane au fost arestate


Câteva sute de persoane au participat, sâmbătă, în mai multe orașe din Rusia, la o manifestație împotriva unui eventual nou mandat prezidențial al lui Vladimir Putin, potrvitit AFP.

Protestatarii au răspuns astfel apelului lansat de mișcarea 'Rusia Deschisă', fondată de opozantul și fostul oliharh rus aflat acum în exil, Mihail Hodorkovski.

Conform Agenției France Presse, la Sankt-Petersburg numărul manifestanților reuniți în centrul orașului a fost de circa 200, însă primăria a interzis protestele, astfel că forțele de ordine au intervenit și, potrivit ONG-ului OVD-Info, aproximativ 120 de persoane au fost reținute, conform Agerpres.

La Moscova demonstrația s-a desfășurat fără incidente, iar peste 200 de persoane au plecat într-un marș care s-a încheiat în fața Kremlinului, unde manifestanții au depus petiții.

Proteste similare au mai avut loc și în alte orașe, precum Toula, unde au fost arestați 21 de manifestanți, sau Keremovo, în Siberia, unde tot conform OVD-Info 16 protestatari au ajuns în arest.

Comentarii Facebook