Programări la medic direct din smartphone. S-a lansat aplicația Dispensar


Românii care doresc să își facă o programare la medic sau care doresc să apeleze un serviciu de ambulanță, o pot face acum direct de pe smartphone, prin intermediul aplicației Dispensar.

Profilul utilizatorului este reprezentat de persoane cu vârsta între 25 - 55 de ani, femei şi bărbaţi, posesori a unui smartphone.

Studiile arată că mai mult de 75% dintre români utilizează un smartphone. De aceea, aplicaţia a apărut din necesitatea de a răspunde nevoilor oricărui pacient: nu mai pierde timp căutând un medic sau un laborator de analize medicale; nu mai aşteaptă la telefon zeci de minute pentru a face o programare, potrivit Mediafax.

Pentru a putea folosi aplicația, aceasta trebuie să fie descărcată din App Store sau Play Store, iar apoi pacientul îşi creează un cont de logare, alege specialitatea pentru care doreşte un anumit serviciu medical, lansează cererea către clinicile selectate şi ulterior, alege unul dintre centrele medicale la care doreşte să se trateze.

Clinicile care răspund solicitării pacientului îi vor comunica ziua, data, numele medicului şi costul consultaţiei. Aplicaţia se descarcă gratuit, iar utilizarea ei nu presupune niciun cost pentru pacienţi.

Din păcate, momentan în aplicație se găsesc doar majoritatea clinicilor și cabinetelor medicale din București. Dispensar a fost lansat în luna iunie, ca un proiect pilot în București, însă ulterior va fi lansată și la nivel național.


Comentarii Facebook