PROGNOZA METEO. Temperaturi de 20 de grade

 

Temperaturile vor ajunge în unele părți ale țării la 20 de grade în următoarele zile. De asemenea, nu vor lipsi precipitațiile. 

 

PROGNOZA METEO MARŢI

 

Vremea va fi mult mai calduroasă decat in mod normal in acesta perioada a anului, cu maxime ce se vor încadra între 6, 7 grade în Delta Dunării şi în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 16, 17 grade în Câmpia de Vest.

 

În vestul, nordul si centrul ţării vor fi înnorări temporare şi îndeosebi în prima parte a zilei şi din nou spre sfârşitul nopţii, pe arii restrânse va ploua slab. În zona montană înaltă precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar în zonele joase de relief, dimineaţa izolat va fi ceaţă.

 

Vântul va avea intensificări în regiunile vestice şi la munte, unde în a doua parte a intervalului rafalele vor depăşi local 60 km/h, dar vot fi rabufniri si in est si in centru.

 

PROGNOZA METEO MIERCURI

 

Temperaturile se menţin mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, cu maxime de la 7 grade in estul Transilvanieie pana spre 15 grade in sud-est. Cerul se va innora şi vor fi precipitaţii, peste zi în jumătatea vestică a teritoriului, iar noaptea şi în rest.

 

În special în zonele montane şi submontane, cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 30 l/mp. Vor fi ploi, însă, noaptea, acestea se vor transforma trecător în lapoviţă şi ninsoare, îndeosebi în nord-vest şi in centru.

 

La munte, seara si peste noapte vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în Banat, Crişana şi în Dobrogea, iar la munte va sufla tare şi temporar va viscoli ninsoarea şi spulbera zăpada. În zonele joase de relief, mai ales din sud şi est, dimineaţa, pe arii restrânse va mai fi ceaţă.

 

 

PROGNOZA METEO JOI

 

Deşi valorile termice vor marca o scădere uşoară îndeosebi în vest, centru şi nord, acestea se vor menţine peste cele normale specifice perioadei, adica maximele vor fi de la 2, 3 grade in estul Transilvaniei pana la 12 grade in sud.

 

Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei în regiunile estice, sud-estice şi centrale şi pe arii restrânse precipitaţii mixte în Transilvania, mai ales ploi în Moldova, si doar ploi in Dobrogea şi estul Munteniei va ploua.

 

La munte, local va ninge. Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze mai mari la munte, unde va sufla tare, viscolind şi spulberând zăpada.

 

 

PROHNOZA METEO, TENDINTA

 

Vineri. Valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă intre 3 si 12 grade.

 

În weekend si la inceputul saptamanii viitoare temperaturuioe sunt in crestere si vremea devine mult mai calda decat in mod normal, cu maxime ce in sud se pot apropia de 20 grade.

 

Precipitatiile insa nu lipsesc in weekend si in primele zile ale sapt viitoare, vor cadea temporar in majoritatea zonelor.

Comentarii Facebook