Prin Noul Cod Rutier vor putea fi răscumpărate punctele amendă. Băieții de bani gata JUBILEAZĂ

 

Un proiect de lege care dorește modificarea în totalitate a Codului Rutier prevede ca șoferii care rămân fără permis să își poată răscumpăra punctele de penalizare.

 

Articolul 401 din proiectul legislativ depus la Senat prevede că ”Fiecare punct de penalizare aplicat poate fi răscumpărat până în momentul în care a intervenit de drept, suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, ca măsură administrativă, iar contravenientul face dovada achitării amenzii contravenționale aplicate prin procesul-verbal respectiv. (2) Un punct de penalizare reprezintă valoric un punct amendă".

 

Cei care vor plăti 105 lei cît costă un punct de amendă, vor scăpa de probleme. 

 

Cei cu limuzine vor opri și staționa unde doresc, vor continua să vorbească la telefon, nu se vor încadra pe banda corectă și exemplele pot continua. Ei bine în cazul acestora, acest sistem cu puncte de penalizare ar trebui ca în momentul în care acumulează 15 puncte de penalizare, deci și-a făcut un obicei să încalce legea, în mod normal ar trebui să rămână fără permisul de conducere, din moment ce sancțiunile pecuniare nu-l afectează. Numai că așa ceva nu se va mai întâmpla, cei ce au posibilități financiare își vor putea plăti aroganța și disprețul față de regulile de circulație. În concluzie, dacă noul cod rutier va fi adoptat în această formă, în România aroganța și disprețul față de lege vor putea fi cumpărate”, noteaza politisti.ro.

Comentarii Facebook