Primul selfie din SPAȚIU. Un astronaut de pe Staţia Spaţială Internaţională s-a fotografiat pe orbită

 

Astronautul american Rick Mastracchio a dat publicităţii primul ”selfie” realizat în spațiu. 

 

Costumul spaţial face să devină foarte dificilă realizarea unui selfie bun. Am încercat mai multe astăzi”, a scris Rick Mastracchio pe Twitter. El împreună cu Steve Swanson, unul dintre colegii săi din echipajul de pe ISS, a înlocuit un computer de rezervă defect.

 

Realizarea fotografiei a fost dificilă pentru că astronautul se afla în umbra staţiei și i-a fost greu să surprindă în spate imaginea planetei noastră.

 

Într-o altă imagine postată apare și astronautul Steve Swanson, fotografiat miercuri în timpul ieşirii pe orbită în timp ce lucrau la laboratorul Kibo, modulul ştiinţific japonez de la bordul ISS.

 

ISS a costat 100 de miliarde de dolari, iar proiectul a fost finanțat în principal de Statele Unite ale Americii. Stația este ocupată în permanență, din 2000, de echipaje comune.

 

ISS cântărește 408 tone și se află pe orbita terestră la o altitudine de 400 de kilometri. Stația face o rotaţie completă în jurul Terrei la fiecare 90 de minute, cu o viteza de 28.000 de kilometri/ oră, conform nbcnews.com.

 

Comentarii Facebook