Primarul PSD de Iași: Cer abrogarea ordonanței Dragnea și demiterea ministrului Iordache

 

Primarul municipiului Iași, pesedistul Mihai Chirică, este primul lider care cere abrogarea ordonanței Dragnea.

 

Primarul din Iași a susținut într-o conferință de presă că cere demisia lui Florin Iordache de la ministerul Justiției și i-a solicitat lui Liviu Dragnea ”să corecteze greșelile comise”.

 

Declarația pe larg:

 

- „Am ajuns într-un mod nejustificat într-o situație similară celei de la Revoluția din 1989, în care sute de mii de oameni au ieșit în stradă”.

 

- „Pe 11 decembrie cetățenii au ales. Dar la câteva săptămâni de la învestirea Guvernului se discută nu despre programul de guvernare, ci despre legi care privesc Justiția”.

 

- „Azi asistăm din păcate de un blocaj introdus artificial. Un blocaj care să-i facă pe oameni vulnerabili, să-i facă să se înjure între ei, să se certe”

 

- „Nu asta e politica pe care vrea s-o ducă PSD. Am ales să nu-mi fie rușine să mă uit în ochii ieșenilor și colegilor mei de partid”.

 

- „Propun Guvernului Grindeanu și dlui președinte Liviu Dragnea să abroge ordonanta 13/2017, să propună un proiect de lege Parlamentului, să facă dezbatere publică, să consulte specialiștii”

 

- „Nu avem voie să eșuăm. Cer public demisa dlui ministru Florin Iordache, singurul om responsabil de haosul creat în aceste zile”.

 

- „Despre Dragnea: e un om puternic, care a reușit să se organizeze exemplar. Ce-i reproșez: nu știe să-și aleagă oamenii, nu știe să-și pună oameni competenți în jurul lui”.

 

- „Nu mi-am propus să fiu președinte al PSD. Îi cer lui Liviu Dragnea să corecteze greșelile comise”.

 

- „Nu trebuie ca dl. Sorin Grindeanu să plece, nu trebuie alegeri anticipate, nu trebuie să asmuțim populația unii împotriva altora”

Comentarii Facebook