Prima țară care a interzis WhatsApp. Care este motivul acestei decizii


Judecătorul brazilian, Luiz de Moura Correia, a dat o ordonanță prin care cere interzicerea de mesagerie, WhatsApp, pentru ca acesta nu a ajutat o investigatie legata de "fotografii grafice sexuale ale unor copii ce au fost distribuite cu ajutorul aplicatiei".

Blocarea aplicatiei a fost ceruta la inceputul lunii februarie, insa pana acum WhatsApp a continuat sa functioneze normal. Conform jurnalistilor de la Folha de S Paulo, avocatii au facut apel impotriva deciziei ce ar putea avea implicatii imense pentru serviciu, scrie yoda.ro.

SindiTelebrasil, organizatia care reprezinta industria, a avertizat ca suspendarea WhatsApp are putea cauza "pierderi de milioane pentru braziliniei, inclusiv la munca" si a sustinut ca decizia judecatorului este "extrema si disproportionata". Pentru ca WhatsApp nu are reprezentanti in Brazilia, cererea pentru interzicerea aplicatiei a fost pasata catre operatorii de telefonie din aceasta tara.

WhatsApp are 700 de milioane de utilizatori activi in intreaga lume si a fost cumparat anul trecut de catre Facebook pentru suma de 19 miliarde de dolari.

Comentarii Facebook