National/International

Președintele PNL, Ludovic Orban, a fost achitat definitiv

   

Președintele PNL, Ludovic Orban, a fost achitat definitiv în dosarul în care era acuzat de folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.

 

Conform DNA, acum doi ani, Ludovic Orban i-ar fi cerut bani afaceristului Tiberiu Urdăreanu - devenit denunțător - pentru campania dinaintea alegerilor locale.

 

Liberalul s-a declarat nevinovat, dar, din cauza acuzațiilor a renunțat să mai candideze la Primăria Capitalei sau pentru un nou mandat de parlamentar.

 

La ultimul termen al procesului, Orban a declarat in sala de judecata ca se considera nevinovat si ca nu s-a folosit de influenta politica pentru a obtine beneficii.

 

Ma consider nevinovat. Nu am abuzat de influenta politica. Nu am facut nici cea mai mica aluzie la aceasta functie. Nu am avut niciun moment intentia de a beneficia de finantare ilegala. Nu e Biblia aici, dar v-am jurat. Am incredere in capacitatea dumneavoastra de a judeca”, le-a spus Orban judecatorilor.

 

Potrivit DNA, Orban l-a contactat pe omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, solicitandu-i sprijin financiar pentru campania electorala la alegerile locale, in care acesta fusese nominalizat de PNL sa candideze la functia de primar al municipiului Bucuresti, conform realitatea.net.

 

Procurorii sustin ca, in martie 2016, Urdareanu s-ar fi intalnit cu Orban la domiciliul celui dintai, ocazie cu care liderul PNL i-a comunicat ca are nevoie de 50.000 de euro in numerar, pentru a-i folosi in vederea promovarii imaginii sale drept candidat la Primaria Capitalei, iar banii erau ceruti in numerar "tocmai fiindca erau... pentru posturi TV".

 

Ludovic Orban i-a spus omului de afaceri ca el pretinde putin, ca nu mai e cum era pe vremuri. (...) Ludovic Orban i-a spus omului de afaceri sa se gandeasca daca poate sa dea banii: 'te gandesti daca poti sau imi dai un sut in fund'. Ludovic Orban i-a spus ca nu vrea nimic de la partid”, se arata in rechizitoriul DNA.

 

Pe 20 martie 2016, cu ocazia unei noi intrevederi, Orban i-ar fi pretins lui Urdareanu suma de 50.000 euro in numerar, aratand ca are un buget de campanie limitat si ca doreste ”sa aiba canale deschise” pe anumite posturi de televiziune, au sustinut procurorii.

 

Ludovic Orban a fost achitat și în prima instanță

5-3-2018, 15:01
26 vizualizări
1 comentarii
peneleuuu5-3-2018, 16:19
Te-am vazut la TV cum o lingeai pe Codruta, sa nu cumva sa aiba treaba cu ea Ministrul sau CC. Om fara coloana vertebrala ce esti, molusca ca dealtfel toata opozitia de rahat. DNA era sa te bage-n puscarie si tu lingi, vai de ea tara!

Cele mai citite ştiri din National/International

2665 vizualizări
15-10-2018, 14:44
La o maternitate din România s-a născut un bebeluş cu două penisuri» Vezi tot
438 vizualizări
15-10-2018, 14:55
Judecătorii Instanței supreme au interzis adunările publice spontane» Vezi tot
272 vizualizări
13-10-2018, 19:41
Adrian Năstase face analiza vieții publice și desființează serialul Las Fierbinți» Vezi tot
245 vizualizări
14-10-2018, 9:58
Banca Mondială: România riscă să condamne generaţiile viitoare la SĂRĂCIE» Vezi tot
241 vizualizări
14-10-2018, 14:27
Michael Buble se retrage din muzică» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?