Presa din Anglia o acuză pe o româncă din Viscri că face avere din dulceaţa de 365 de euro borcanul

 

”Daily Mail” scrie că Gerda Gerghiceanu face avere din dulceaţa devenită celebră după ce a fost gustată de prinţul Charles. 

 

Contactată de ”Adevărul”, românca a spus că ea primeşte 10 lei pentru gemul ei, dar că restul prețului este dat de ambalajul special şi de faptul că proiectul dulceţei de Viscri ”Dar din Dar“ este unul caritabil. Cei care o cumpără donează 1 euro pe zi pentru promovarea satelor din Transilvania.

 

 

Este o dulceaţă făcută din fructe de pădure, iar prezentarea este una pentru produse de lux. Borcanele sunt învelite într-o ţesătură de argint şi sunt însoţite de linguriţe de argint. Sticla borcanului este făcută manual, iar pentru cutiuţa de lemn în care este aşezat produsul noi plantăm cinci stejari. Şi ţesătura este una special şi lucrată tot manual. Această activitate nu este una profitabilă. Banii obţinuţi sunt folosiţi pentru promovarea zonelor rurale, a tradiţiilor populare şi pentru motivarea sătenilor să rămână în zonă. De aceea am şi ales-o pe mama ca furnizor, deoarece ea este un producător local, care a făcut cunoscute gemurile de aici. Nu este o afacere din care să ne îmbogăţim şi de aceea nici nu se vinde în magazine deşi am avut solicitări. Ne dorim ca persoanele care cumpără Dulceaţa de Viscri să înţeleagă menirea ei şi faptul că donează bani pentru promovarea satului românesc. Şi prezentarea de lux am gândit-o pentru că am vrut să arătăm că şi în România se pot face lucruri unicat, pentru că de campanii negative am avut parte destul”, a spus Cristi Gherghiceanu, reprezentatul Fundaţiei ADEPT, implicată în proiect. 

Comentarii Facebook