Premierul Sorin Grindeanu: Din nefericire, un protest paşnic s-a transformat într-unul violent

 

Premierul Sorin Grindeanu le-a transmis un mesaj romanilor care protesteaza in strada, dar s-a aratat ingrijorat ca protestul a degenerat. 

 

"Din nefericire, un protest paşnic s-a transformat, în această seară, într-unul violent. De la bun început, ţin să precizez că respect dreptul românilor de a protesta. Trăim, însă, zile în care manipularea atinge cote alarmante. Cum spuneam, din păcate, în această seară, situaţia a degenerat şi vorbim despre doi jandarmi şi trei protestatari răniţi care se află la spital pentru îngrijiri medicale. Fac un apel la calm şi la o informare corectă a românilor care sunt îngrijoraţi de situaţia de astăzi. Mulţumesc Jandarmeriei Române pentru modul în care a acţionat în această seară, convins fiind că totul ar fi decurs normal dacă anumite grupări nu ar fi recurs la violenţă", a scris premierul pe pagina sa de Facebook.

 

20 de persoane au fost retinute de jandarmi in Bucuresti.

 

"Încă nu se ştie dacă erau ultraşi, se vor face verificări şi dacă va reieşi că aparţineau unor galerii ale echipelor de fotbal, se va face public", a precizat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

 

SRI a trasmis că datele cu privire la intenţiile de deturnare a protestului din Capitală au fost transmise operativ instituţiilor legal abilitate să intervină.

 

"Serviciul Român de Informaţii a acţionat potrivit competenţelor legale deţinute, datele şi informaţiile obţinute cu privire la intenţiile de organizare sau deturnare a acţiunilor publice de protest din centrul Capitalei fiind transmise operativ instituţiilor legal abilitate să intervină pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice. În această situaţie a existat un schimb de informaţii operativ, potrivit procedurilor stabilite la nivelul instituţiilor, cu Ministerul Afacerilor Interne, la nivelul Secretarului de Stat Ştefu Viorel şi Bogdan Despescu - IGPR, precum şi la nivelul Jandarmeriei şi SPP", se arată într-un comunicat de presă al Serviciului Român de Informaţii (SRI).

Comentarii Facebook