Ponta îl acuză pe Adrian Sârbu: ”Mi-a cerut să nu plătească taxe, că altfel mass-media dânsului mă va ataca"



Premierul Victor Ponta a lansat o serie de acuzații grave la adresa fondatorului postului Pro TV, Adrian Sârbu, în cadrul unei coinferințe depsre relația dintre presă și politicieni.

Ponta a precizat că Adrian Sârbu l-ar fi amenințat, spunând că dacă nu va fi scutit de plata de taxe și impozite, trustul său media îl va ataca.

"Cred că principala solicitare a mass-media independentă, corectă şi profesionistă este aceea de a nu avea niciun fel de presiuni. Şi, din punctul acesta de vedere, vă asigur de acest lucru. Mai departe, există politici practicate în anumite ţări cu care sunt de acord, dar acestea presupun un singur lucru să existe un proiect, program, care să vină din rândul categoriei, din rândul mass-media. Nu o să vină guvernul cu un proiect pentru că se va spune că e pentru cineva. Există şi partea ilegală, există partea necurată, pe care am pomenit-o, cea în care anumiţi patroni de media, şi mie mi s-a întâmplat acest lucru cu domnul Adrian Sârbu, mi-au cerut favoruri ilegale. Să nu plătească taxe, impozite că altfel mass media pe care o deţine dânsul mă va ataca tot timpul. Ori aceste lucruri cred că sunt de condamnat şi nu trebuie să existe. Nici politicienii nu trebuie să facă presiuni asupra media, nici patronii de media nu trebuie să facă presiuni", a spus Ponta, în cadrul unei conferințe privind libertatea presei, influența politicului asupra mass-media și corupția, organizată marți, la Palatul Parlamentului, de South East Europe Media Organisation (SEEMO), potrivit agerpres.ro.

"Ca prim ministru, am spus foarte clar cum am fost șantajat de un patron de media care mi-a spus că el i-a făcut pe toți președinți până acum și dacă vreau să mă facă și pe mine președinte, dar să nu-l pun să plătească taxe și impozite. Când i-am spus că nu mă interesează oferta sa și că aș vrea să plătească taxe și impozite, zi de zi sunt obiectul principal de atac al trustului de presă. Rămâne un singur lucru: tot va plăti taxe și impozite. Dacă nu, sigur, va suferi rigorile legii, indiferent de efectele pe care atacurile, cele mai multe necinstite, la adresa celui care îi cere să-și plătească taxe și impozite, au loc", a mai precizat premierul.

Comentarii Facebook