Miercuri 24 Aprilie

Polițiștii au prins 28 de imigranți încercând să intre ilegal în România. Călăuză le era un sârb


Oamenii legii au depisat 28 de imigranți, în noaptea de joi spre vineri, în timp ce încercau să intre ilegal în România, pe jos, din Serbia.

De asemenea, un cetăţean sârb, posibil călăuza acestora, a fost reţinut.

Cei 28 de migranţi, 27 de origine siriană şi un irakian, au fost observaţi de operatorul Sistemului Optronic de Supraveghere Attica (cu termoviziune) din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, în jurul orei 00:45. Grupul intenţiona să intre ilegal în România, pe jos, din Serbia, scrie realitatea.net.

Oamenii legii au intervenit imediat, migranţii fiind preluaţi şi transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga. Între ei se află şi doi copii în vârstă de 10 luni, respectiv 3 ani.

După mai multe ore, în timp ce continuau verificătile în zonă, polițiștii au observat un bărbat care se îndrepta spre frontiera cu Servia, pe aceșași traseu ca și grupul de migranţi. Acesta a fost somat de poliţişti, dar pentru că nu s-a oprit, oamenii legii au tras un foc de avertisment în plan vertical.

Ulterior, bărbatul a fost reţinut, în urma audierilor stabilindu-se că acesta este cetăţean sârb şi ar fi fost călăuza celor 28 de migranţi.

Comentarii Facebook