Polițiștii au luat ”la puricat” taximetriștii de la Aeroporturi. Nici cei de la Cluj nu au scăpat



Polițiștii de la Transporturi au efectuat acțiuni ample pentru a verifica firmele de taximetrie din zona aeroporturilor.

La data de 14 martie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcției de Poliţie Transporturi și a Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, poliţişti au acţionat, în zona Aeroporturilor Internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Bacău, pentru prevenirea pirateriei în domeniul taximetriei şi depistarea persoanelor care acostează pasageri pentru a le oferi servicii de transport”, informează IGPR.

Au fost vizate persoanele care practică ilegal activitatea de taximetrie şi cei care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

Astfel, oamenii legii au verificat 263 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 99 de sancţiuni contravenţionale.

Dintre sancţiunile aplicate, 5 sunt prevăzute de Legea nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere, iar 89 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

Comentarii Facebook