Poliția avertizează privind un nou tip de fraudă prin e-mail. De ce trebuie să te ferești



Poliția Română a emis, recent, un avertisment privind un nou tip de fraudă electronică, pe e-mail.

Conform oamenilor legii, metoda de frauda presupune accesarea contului de e-mail al unei societati comerciale si simularea corespondentei cu societatea partenera. Astfel, poate fi deturnat transferului de bani catre un cont bancar controlat de respectiva grupare.

Pentru a preveni fraudele prin e-mail, politistii recomanda schimbarea parolelor de acces in conturile de e-mail la un interval de timp si folosirea autentificării in doi pasi.

De asemenea, este utila si limitarea utilizarii calculatoarelor destinate efecturarii de tranzactii financiare. Mai exact, nu este recomandat sa folosim aceste calculatoare si in scop personal (pentru accesare e-mail personal, retele de socializare etc), evitand astfel riscurile de infectare cu virusi informatici.

Ei mai recomanda confirmarea telefonica pentru "operatiunile atipice” sau atunci cand se solicita efectuarea transferului intr-un cont bancar diferit de cel folosit de obicei.

Totodata, evitati sa raspundeti la email-urile in care se solicita schimbarea contului bancar prin utilizarea functiei de replay si creati un email nou, prin care sa solicitati confirmarea acestui fapt.

Comentarii Facebook