Patriarhul Daniei cere iertare pentru scandalurile sexuale din cadrul Bisericii


Patriarhul Daniel și-a cerut iertare pentru scandalurile sexuale din cadrul bisericii din ultima perioadă.

Acesta a anunțat, printr-un mesaj, că o comisie specială analizează dosarele clericilor cu "numite abateri de la morala creştină".

Propunerile acestei comisii vor fi analizate în cadrul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, ce se întruneşte pe 17 şi 18 august.

Iată mesajul:

"Ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, cu multă durere în suflet, cerem iertare tuturor credincioşilor pentru tulburarea produsă de acuzaţiile aduse public unor clerici privind anumite abateri de la morala creştină.

Întrucât peste câteva zile începe perioada postului Adormirii Maicii Domnului (1–14 august), când fiecare creştin ortodox se roagă mai mult şi se gândeşte mai mult la propriile sale păcate sau greşeli, cerând, prin spovedanie, iertare de la duhovnic pentru a se împărtăşi mai des cu Sfânta Euharistie, este mare nevoie să ne rugăm lui Dumnezeu şi pentru înnoirea vieţii duhovniceşti a clerului Bisericii noastre de toate rangurile (diaconi, preoţi, ierarhi), precum şi a vieţii monahilor şi credincioşilor mireni”, se arată într-un comunicat de presă emis de Patriarhia Română vineri.

Comentarii Facebook