National/International

Pacienții din organizația COPAC mulțumesc protestatarilor de la Spitalul Universitar pentru curajul lor

   

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România își exprimă îmgrijorarea față de dezvăluirile protestatarilor din fața SUUB și salută decizia acestora de a face totul public.

 

COPAC cere autorităților să controleze cu responsabilitate situația și să intervină de urgență pentru remedierea și îmbunătățirea situației, astfel încât viața pacienților să nu mai fie pusă în pericol, iar calitatea îngrijirilor medicale din întreg sistemul de sănătate să fie una potrivită pentru o țară europeană.

 

COPAC roagă profesioniștii din sistemul sănătate să aibă curajul și să semnaleze neajunsurile din sistem, acesta fiind primul pas în direcția îmbunătățirii situației.

 

Le mulțumim angajaților de la Spitalul Universitar pentru că au au avut curajul și responsabilitatea de a arăta situația dezastruoasă în care pacienții sunt tratați, iar acest lucru, din păcate nu se întâmplă de ieri de azi. Atunci când mergem într-un spital, oricare ar fi el, noi, ca pacienți, vedem doar o parte a situației, nu stim cum au fost dezinfectate instrumentarele sau cum s-a dezinfectat sala de operații, de exemplu. De aceea este foarte important ca cei care știu cu adevărat situația din spitale, profesioniștii, să iasă și să spună deschis ce se petrece cu adevărat în spitale. Numai dacă medicii și personalul medical din sistem refuză să mai acepte situația și să lucreze în condiții de risc pentru ei și pentru pacienți, putem schimba ceva. Numai dacă avem curajul de a arăta și recunoaște starea existentă putem face un pas spre spre îmbunătățirea situației. Ne-am dori ca și organizațiile profesionale să susțină demersurile colegilor lor, având în vedere că vorbim de siguranța profesioniștilor și a pacienților”, a declarant Radu Gănescu, președintele COPAC.

10-8-2018, 10:32
39 vizualizări
0 comentarii

Cele mai citite ştiri din National/International

2653 vizualizări
15-10-2018, 14:44
La o maternitate din România s-a născut un bebeluş cu două penisuri» Vezi tot
437 vizualizări
15-10-2018, 14:55
Judecătorii Instanței supreme au interzis adunările publice spontane» Vezi tot
272 vizualizări
13-10-2018, 19:41
Adrian Năstase face analiza vieții publice și desființează serialul Las Fierbinți» Vezi tot
245 vizualizări
14-10-2018, 9:58
Banca Mondială: România riscă să condamne generaţiile viitoare la SĂRĂCIE» Vezi tot
241 vizualizări
14-10-2018, 14:27
Michael Buble se retrage din muzică» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?