OUG privind graţierea şi modificarea Codurilor penale, aviz negativ de la CSM

 

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a dat, miercuri, 25 ianuarie, aviz negativ asupra proiectelor de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificările codurilor penale.

 

CSM a decis un aviz negativ, apreciind ca cele doua proiecte de ordonante de urgenta nu intrunesc conditiile prevazute de articolul 115 din Constitutia Romaniei, cu referire la chestiunea urgente. A fost cu majoritate de voturi. Sedinta a fost publica, deliberarea a fost secreta, pentru ca asa se procedeaza”, a declarat procurorul general al României, Augustin Lazăr.

 

Acesta nu a dorit să comenteze dacă guvernul va ține cont de avizul consultativ al CSM.

 

La ședința CSM a participat și șefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, care a declarat că se opune ferm celor două ordonanţe de urgenţă prinvind graţierea si amnistia. ”Din punctul nostru de vedere niciunul dintre doua acte normative nu este oportun. Toti cei care nu si-au indeplinit atributiile de serviciu si au incalcat legea vor fi aparati de pedeapsa. In ceea ce priveste gratierea, am inaintat un punct de vedere. Abuzul in serv si infractiunile asimilate celor de coruptie vor fi dezincriminate daca trece aceasta ordonanţă", a spus Kovesi.

Comentarii Facebook