Orașul în care este INTERZIS să mori. Pentru ce primești amendă


Autoritățile locale dintr-un mic orășel din sudul Italiei au scos moartea în afara legii.

Sellia este o așezare medievală în care locuiesc 536 de oameni. Totuși, în 1960, numărul populației era de 3 ori mai mare, iar astăzi cea mai mare parte a locuitorilor au peste 65 de ani.

Luna trecută, ca reacţie la criza demografică pe care o traversează localitatea, primarul Davide Zicchinella a semnat o ordonanţă, care menţionează expres că „este interzis să te îmbolnăveşti între limitele oraşului” şi reiterează că „este interzis să mori”. Persoanele care refuză să se conformeze tuturor controalelor medicale necesare pentru a se supune acestei legi se pot aştepta la o amendă de 10 euro pe an, scrie The Guardian, potrivit descoperă.ro.

Nu pot interzice moartea direct prin lege. Nu poţi reglementa prin lege ceva imposibil. Dar intenţia mea este să lupt împotriva morţii”, justifică măsura primarul din Sellia.

Acesta susține că ordonanța trebuie privită ca un semnal de alarmă.

Am instituit această măsură, nu ca o glumă, ci ca un demers extrem de serios, pentru că Sellia, la fel ca multe alte oraşe din sudul Italiei, este supus depopulării. Locuitorii care nu au grijă de ei aşa cum trebuie sau care adoptă obiceiuri împotrivă sănătăţii lor vor fi pedepsiţi prin obligarea la plata mai multor taxe”, a mai precizat Zicchinella.

Sellia nu este primul oraş din lume care scoate moartea în afara legii.

Comentarii Facebook