Oferte mincinoase de Black Friday! Ce arată studiile


Un studiu realizat recent în Marea Britanie arată că multe oferte de Black Friday nu sunt chiar așa de avantajoase pe cât ar vrea magazinele să îi convingă pe cumpărători că sunt.

Un studiu realizat de site-ul de recenzii Which? arata ca anul trecut aproape jumatate din ofertele de Black Friday sau fost mai avantajoase in alte perioade din an. Prin urmare, reclama facuta de magazine nu a fost corecta, scrie Business Insider, citat de yoda.ro.

In cadrul studiului, Which? a analizat 178 de oferte de Black Friday din anul 2015, iar la 49% dntre produsele aflate in aceasta promotie s-au gasit la preturi mai mici in alte zile.

Pentru a putea face această comparație , specialiștii au monitorizat promotiile zilnice timp de trei luni inainte si dupa Black Friday.

Pentru studiu au fost analizate 20 de magazine care vand gadgeturi si produse home&deco, printre care Amazon, AO, Argos, Currys, John Lewis.

Cercetarea concluzionează că 12% din produsele aflate in promotie de Black Friday au fost mai ieftine inainte de Black Friday si 38% au fost mai ieftine in saptamanile de dupa ziua promotionala.

De asemenea, o alta strategie folosita de unele magazine, printre care AO si Currys, a fost sa prezinte ca pret vechi un pret care fusese valabil cu 6 luni inainte de Black Friday, acesta nefiind insa si cel mai recent pret. Astfel, reducerea parea sa fie mult mai mare decat era in realitate.

Comentarii Facebook