National/International

O recepţioneră de hotel a făcut dezvăluiri şocante! Ce fac angajații fără ca turiștii să se prindă

   

Repartizarea camerelor în hotel nu este totdeauna întâmplătoare, a relatat în cartea sa ”Heads in Beds”, Jacob Tomsky, care a lucrat mai mulţi ani în hoteluri de lux din New Orleans şi New York, potrivit one.ro.

 

Lipsa de politeţe din partea clientului se poate întoarce împotriva lui pentru că ”întotdeauna există o cameră mai proastă decât cea repartizată”. Recepţionerul o ştie foarte bine, cunoscând la perfecţie camerele mai puţin comode sau cu probleme privind baia, telefonul sau televizorul, spune Tomsky.

 

Dacă vorbiți la la telefon în timp ce se face check-in-ul sau îl tutuiți pe recepţioner ar putea avea consecinţe negative. Potrivit lui Jacob Tomsky, prima impresie şi buna educaţie constituie uşa de intrare pentru a obţine o cameră bună.

 

Altceva este dacă rezervarea s-a făcut de pe vreun site optându-se pentru oportunităţile ”de ultimă oră” sau pentru reduceri. Jared Simon, cofondator al "Hotel Tonight", afirmă că hotelurile sunt ”interesate şi satisfăcute să facă reduceri, pentru că acest fapt le permite ocuparea unor camere care, altfel, ar rămâne goale”. Aceste camere sunt cele care ”au rămas” şi, chiar dacă s-ar insista la Recepţie, în mod normal nu se pot schimba.

 

De obicei, sunt camere duble care variază în funcţie de caracteristicile hotelului. Nu este acelaşi lucru dacă este vorba despre un hotel pe malul mării — unde camerele orientate spre mare vor fi mai scumpe - sau despre un hotel din oraş, cu preţuri mai mari la etajele superioare. Importantă este şi perioada, în sezon sau extrasezon.

 

În general, camerele sunt single, duble, matrimoniale, tip suite. Camerele single au un pat individual, mobilier de bază şi baie. Camerele duble diferă de cele single prin faptul că au două paturi, iar camerele matrimoniale au un pat matrimonial, care, în funcţie de categoria hotelului, poate fi pat dublu, pat "queen" sau "king" (mai mare). "Suite" este un apartament cu dormitor, living şi baie. Dormitorul are mobilierul de bază, cu două paturi individuale sau unul matrimonial.

rsz_jidvei-must2018-bannerweb-144dpi_728x90_2.jpg
10-7-2018, 12:42
149 vizualizări
2 comentarii
mihai10-7-2018, 16:47
Doamne feri ce articol! Mi-ar fi foarte rusine sa ma numesc jurnalist si sa semnez un astfel de text. Sper ca redactorul sef este plecat in concediu si jurnalistii isi fac de cap. Varianta ca cineva ar fi aprobat ca un astfel de text sa apara publicat mi se pare jenanta. Vrem articole de calitate nu bataia asta de joc
Popica10-7-2018, 15:48
Ce este socant aici, ca nu inteleg.. Si ce fac recptionerii fara sa stim? Un titlu fara rost la un pseudo articol fara fond, cam ca tot ce scrieti aici!

Cele mai citite ştiri din National/International

2446 vizualizări
14-8-2018, 8:37
Veste SURPRINZĂTOARE despre părintele Arsenie Boca, Sfântul Ardealului - SONDAJ» Vezi tot
526 vizualizări
14-8-2018, 13:22
Jandarmeriţa lovită la mitingul diasporei a ieșit din spital alergând - VIDEO» Vezi tot
437 vizualizări
14-8-2018, 13:50
Un român neplătit în Anglia a demolat mai multe case - FOTO» Vezi tot
394 vizualizări
14-8-2018, 8:25
Șofer oprit în trafic pentru că avea steagul pus pe mașină. Polițist: Așa am primit ordin - VIDEO» Vezi tot
178 vizualizări
12-8-2018, 12:10
Site-ul PSD a fost spart de hackeri. Ce mesaj au afișat» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?