National/International

O recepţioneră de hotel a făcut dezvăluiri şocante! Ce fac angajații fără ca turiștii să se prindă

   

Repartizarea camerelor în hotel nu este totdeauna întâmplătoare, a relatat în cartea sa ”Heads in Beds”, Jacob Tomsky, care a lucrat mai mulţi ani în hoteluri de lux din New Orleans şi New York, potrivit one.ro.

 

Lipsa de politeţe din partea clientului se poate întoarce împotriva lui pentru că ”întotdeauna există o cameră mai proastă decât cea repartizată”. Recepţionerul o ştie foarte bine, cunoscând la perfecţie camerele mai puţin comode sau cu probleme privind baia, telefonul sau televizorul, spune Tomsky.

 

Dacă vorbiți la la telefon în timp ce se face check-in-ul sau îl tutuiți pe recepţioner ar putea avea consecinţe negative. Potrivit lui Jacob Tomsky, prima impresie şi buna educaţie constituie uşa de intrare pentru a obţine o cameră bună.

 

Altceva este dacă rezervarea s-a făcut de pe vreun site optându-se pentru oportunităţile ”de ultimă oră” sau pentru reduceri. Jared Simon, cofondator al "Hotel Tonight", afirmă că hotelurile sunt ”interesate şi satisfăcute să facă reduceri, pentru că acest fapt le permite ocuparea unor camere care, altfel, ar rămâne goale”. Aceste camere sunt cele care ”au rămas” şi, chiar dacă s-ar insista la Recepţie, în mod normal nu se pot schimba.

 

De obicei, sunt camere duble care variază în funcţie de caracteristicile hotelului. Nu este acelaşi lucru dacă este vorba despre un hotel pe malul mării — unde camerele orientate spre mare vor fi mai scumpe - sau despre un hotel din oraş, cu preţuri mai mari la etajele superioare. Importantă este şi perioada, în sezon sau extrasezon.

 

În general, camerele sunt single, duble, matrimoniale, tip suite. Camerele single au un pat individual, mobilier de bază şi baie. Camerele duble diferă de cele single prin faptul că au două paturi, iar camerele matrimoniale au un pat matrimonial, care, în funcţie de categoria hotelului, poate fi pat dublu, pat "queen" sau "king" (mai mare). "Suite" este un apartament cu dormitor, living şi baie. Dormitorul are mobilierul de bază, cu două paturi individuale sau unul matrimonial.

10-7-2018, 12:42
78 vizualizări
2 comentarii
mihai10-7-2018, 16:47
Doamne feri ce articol! Mi-ar fi foarte rusine sa ma numesc jurnalist si sa semnez un astfel de text. Sper ca redactorul sef este plecat in concediu si jurnalistii isi fac de cap. Varianta ca cineva ar fi aprobat ca un astfel de text sa apara publicat mi se pare jenanta. Vrem articole de calitate nu bataia asta de joc
Popica10-7-2018, 15:48
Ce este socant aici, ca nu inteleg.. Si ce fac recptionerii fara sa stim? Un titlu fara rost la un pseudo articol fara fond, cam ca tot ce scrieti aici!

Cele mai citite ştiri din National/International

418 vizualizări
18-10-2018, 10:43
Patru dintre acționarii Facebook îi cer lui Zuckerberg să plece de la conducerea companiei» Vezi tot
304 vizualizări
15-10-2018, 14:55
Judecătorii Instanței supreme au interzis adunările publice spontane» Vezi tot
198 vizualizări
17-10-2018, 15:06
Încă o țară a legalizat consumul recreațional de marijuana» Vezi tot
162 vizualizări
16-10-2018, 17:16
Ce pedeapsă a primit primăriţa de 25 de ani care îşi conducea satul pe WhatsApp» Vezi tot
134 vizualizări
17-10-2018, 18:20
Șeful CNCD: Ministerul educației discriminează profesorii din secţiile cu predare în limbile minorităţilor» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?