O fată și-a dat în judecată părinții pentru că au postat poze cu ea pe Facebook


Cu ceva vreme în urmă un expert în legislația pe internet, francezul Eric Delcroix, declara că în curând o să vedem cazuri în care copiii care își dau în judecată părinții pentru imagini publicate de aceștia pe Facebook în trecut, iar momentul se pare că a și sosit.

O adolescentă în vârstă de 18 ani din Austria şi-a dat părinţii în judecată pe motiv că aceştia au publicat, începând cu anul 2009, o serie de imagini cu ea când era foarte mică, potrivit go4it.ro.

Tânăra din Carinthia, al cărui nume nu a fost făcut public, consideră că i-a fost încălcată intimitatea. Printre imaginile care fac obiectul acestui caz se numără una în care fetei i se schimba scutecul şi alta în care era pe oliţă. Adolescenta s-a declarat jenată de aceste imagini şi a adăugat că, în ciuda rugăminţilor repetate, părinţii ei au refuzat să şteargă pozele.

Avocatul tinerei susține că părinţii acesteia au partajat pe reţelele de socializare aproximativ 500 de imagini cu fiica lor, fără acordul acesteia.

Stephen Balkam, fondatorul unui institut pentur siguranţa familiei în mediul online, spune că 46% dintre persoanele din generaţia „millenials” au postat o fotografie a copilului lor înainte ca acesta să împlinească un an, iar o parte dintre aceștia au postat chiar o ecografie cu bebeluşul lor, înainte ca el să se fi născut.

Comentarii Facebook