Nume surpriză printre ambasadorii turismului românesc. Cine primește acest titlu




Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) trebuie să desemneze la sfârşitul anului noi ambasadori ai turismului românesc, iar printre aceștia se numără și designerul Cătălin Botezatu.

"Voi relua un proiect lăudabil din mandatul Grapini (Maria Grapini, fost ministru delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri şi turism, n.r.), cu ambasadorii turismului românesc. Iar Cătălin Botezatu, ca şi proactivitate, are acţiuni constante, o viaţă dedicată promovării României în afară, în mod sigur trebuie să îl nominalizăm şi îmi pare rău că nu s-a făcut acest lucru până acum. Bulgaria, de exemplu, a devenit din nou foarte agresivă în promovare - şi e un lucru spre care trebuie să ne uităm - a reuşit să facă un clip de 30 de secunde care a pătruns pe mapamond, în care a folosit vedete hollywood-iene în promovare. Noi avem intern valori foarte bune. Până la sfârşitul anului voi avea o listă de propuneri, iar cu ocazia sărbătorilor vreau să facem o acţiune şi să propunem doi-trei ambasadori. Cătălin Botezatu este cap de listă", a declarat preşedintele ANT, Anca Pavel Nedea, potrivit realitatea.net.

De asemenea, Botezatu a declarat că România trebuie să aibă un minister doar pentru turism.

"România are un potenţial extraordinar, să nu uităm că anul acesta este câştigătoarea unui premiu internaţional Lonely Planet, este pe locul 1 la recomandări ale acestui mare forum, recomandare care ţine de regiunea Transilvania. Iată, pentru prima dată, România se află într-un top recomandat tuturor oamenilor de pe mapamond. Eu cred că trebuie să profităm de asta. Am avea totodată nevoie de un minister dedicat numai turismului. Prin turism se deschid foarte multe porţi, turismul reprezintă o cale de a aduce noi investitori în România", a declarat Botezatu.

Acesta susține că deja a fost ambasador al României, neintenționat, şi compară litoralul românesc cu Ibiza şi Saint Tropez.

"Litoralul românesc este un fel de Ibiza sau de Saint Tropez. Întotdeauna am susţinut turismul românesc şi cred eu că am fost un ambasador al turismul aşa, fără să vreau. Anul acesta a fost o onoare să fiu desemnat un ambasador al litoralului românesc şi al staţiunii Mamaia. Vin la Târgul de Turism ori de câte ori se organizează. Iar în emisiunile mele am promovat fiecare colţişor al României, fiecare locaţie, fiecare hotel, fiecare zonă, fiecare regiune şi o voi face în continuare", a mai spus Botezatu.

Comentarii Facebook