Noutate despre consumul de cafea - Studiu

 

Un studiu recent relevă importanța cafelei și modul în care influențează sănătate.  

 

În februarie, un comitet de experți independenți ai administrației americane - care face recomandări la fiecare cinci ani pentru ghidul dietetic pentru americani, a conchis că, de cele mai multe ori, consumul de cafea nu este dăunător sănătății.

 

Am analizat toate studiile și niciunul dintre acestea nu conține vreo dovadă a efectelor nocive ale cafelei asupra sănătății, la un un consum moderat de trei-cinci cești pe zi, sau de cel mult 500 de miligrame de cofeină”, susține Miriam Nelson, profesor de nutriție la Universitatea Tufts din Boston, unul dintre membrii acestui comitet.

 

De fapt, am constatat o reducere a riscului de boli cardiovasculare, de Parkinson, de diabet și de unele tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de prostată și cancerul de sân”, a adăugat ea într-un interviu acordat AFP.

 

Rezultatele sunt solide și reprezintă o veste bună pentru consumatorii de cafea”, a adăugat Nelson.

 

Pe de altă parte, Tom Brenna, profesor de nutriție și chimie la Universitatea Cornell din New York și membru al comitetului de experți, insistă că beneficiile cafelei nu trebuie exagerate, deoarece mecanismul de acțiune al acesteia rămâne neclar. ”Ar fi o idee proastă să spunem publicului că această băutură poate vindeca cancerul”, a declarat el pentru AFP.

Comentarii Facebook