Noul Sandero este cea mai sigură Dacie din istorie! Câte stele a luat la testele Euro NCAP

 

Dacia Sandero 2013 este cea mai sigură mașină produsă vreodată la Mioveni, conform testelor Euro NCAP.

 

Mașina a primit patru stele la testele de siguranţă, față de standardul de trei stele primit până acum de modelele din era Logan.

 

Sandero a obţinut patru stele fără a avea în dotare airbaguri cortină care să protejeze capul pasagerilor în cazul unui impact lateral sau de airbaguri laterale pentru locurile din spate, scrie zf.ro.

 

Siguranţa din habitaclu pentru pasagerii adulţi a rămas stabilă în cazul impactului frontal, potrivit raportului EuroNCAP. Manechinele de test au indicat un nivel adecvat de protecţie a pasagerilor faţă. Modelul Sandero a prezentat un nivel similar al protecţiei în cazul pasagerilor de staturi diferite, în poziţii diferite. În impactul cu bariera laterală, protecţia pieptului a fost adecvată. Cu toate acestea, în cazul unui impact lateral mai puternic cu un stâlp există un nivel mai scăzut de protecţie pentru piept. Scaunele şi tetierele oferă o protecţie marginală ocupanţilor locurilor faţă în cazul unui impact din spate, potrivit EuroNCAP.

 

Dacia Sandero a primit punctajul maxim de siguranţă în cazul impactului frontal pentru manechinul ce simulează un copil de 18 luni amplasat într-un scaun orientat invers faţă de sensul de mers, iar pentru cel de trei ani orientat spre sensul de mers a avut un spaţiu de mişcare limitat. În ceea ce priveşte impactul lataral, ambele manechine au fost protejate corespunzător, minimalizând pericolele unui contact cu piese din interiorul maşinii. Principala problemă este în continuare că deşi airbagul frontal al pasagerului care cu toate că se poate dezactiva, nu este prezentată corespunzător şoferului starea acestuia.

Comentarii Facebook