Noul Ferrari, LaFerrari, este un supercar. VEZI imagini de la GENEVA

 

Producătorul italian de supermașini, Ferrari, și-a prezentat la Geneva ultima bijuterie. LaFerrari este un bolid care rupe concurența, pe McLaren P1 şi Lamborghini Veneno, în două.

 

Ferrari la produce noul model în 499 de unități, iar prețul sare de un milion de euro. Acest lucru nu reprezintă un impediment pentru cei cu foarte mulți bani, dovadă stă faptul că toate modelele au fost deja vândute. 

 

LaFerrari are o propulsie neconvenţională HY-KERS (două motoare, unul pentru a pune în mișcare roțile, iar altul cu rol de generator) și un motor V12 aspirat de 6,2 litri, plasat central, cu o putere de 800 CP, dar și de un motor electric de 120 kW (163 CP). Puterea totală a motorului este de 963 de cai, iar cuplul motor maxim ajunge la o impresionantă valoare de 900 Nm.

 

Mașina este foarte rapidă și ajunge de la 0 la 100 de km/h în mai puțin de 3 secunde, fiind chiar mai rapidă decât celebrul model Enzo în timpul unor teste de pe circuitul Fiorano.

 

Consumul este foarte bun, de 14,2 litri/100 km. 

 

LaFerrari cântărește 1.255 kg, fiind folosite ca materiale precum fibra de carbon sau titaniul pentru construcţia caroseriei şi a subansamblelor.

Comentarii Facebook