Noi declarații ale premierului Grindeanu. Amenință: Dragnea a fost la șprițuri cu reprezentanți ai serviciilor secrete

 

Premierul Sorin Grindeanu a acuzat că presiunile lui Liviu Dragnea au dus la excluderea lui din PSD.

 

Este o zi tristă pentru mine. Astăzi, la presiunile lui Liviu Dragnea, am fost exclus din PSD. Mă uit în ochii dumneavoastră și spun așa: oricât ar încerca Liviu Dragnea să scape de mine, pentru că îi sunt incomod, am fost, sunt și voi fi PSD-ist. În momentul de față, Dragnea încearcă să confiște un întreg partid, iar asta se vede pentru că îi este frică de contactul cu marea masă a membrilor de partid. De un an de zile, acest partid nu a mai avut un BPN. Singurele modalități prin care se conduce în acest moment PSD sunt aceste CEx, organizate în general pentru execuții. Pe 15 iunie, în istoria noastră se va scrie că Liviu Dragnea, împotriva intereselor țării și împotriva propriului partid, a decis să dărâme un guvern legitim, pe care, așa cum se lăuda, el l-a pus. Nu PSD, nu votul românilor, nu parlamentarii PSD și ALDE, ci el, pe persoană fizică, Liviu Dragnea. Tot azi, se va mai spune că PSD a decis să depună moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern, dintr-un simplu motiv, pentru că Liviu Dragnea vrea tot mai multă putere”, a declarat Sorin Grindeanu.

 

Liderul PSD Cluj despre excluderea lui Grindeanu: Sunt de acord! A fost un cal troian în PSD

 

Sorin Grindeanu a spus că va demisiona imediat după ce Liviu Dragnea va face același lucru

 

În situația în care voi constatat că nu pot asigura un guvern funcțional, în care miniștrii să-și facă treaba, atunci îmi voi da demisia. Vom intra pe procedurile prevăzute de Constituție și sper din tot sufletul ca PSD să nu piardă guvernarea. De asemenea, anunț public că în perioada următoare voi avea întâlniri cu parlamentari PSD, începând de azi, care m-au rugat să mă văd cu ei. Există în interiorul partidului, dincolo de acea masă decidentă din CEx, o mare îngrijorare, pentru că se fac presiuni enorm de mari asupra lor să voteze căderea propriului guvern. Și am același mesaj și pentru colegii mei din CEx, pentru că știu că există oameni onești în acest comitet. Știu și ce s-a întâmplat în aceste zile și vreau să-i asigur că părerea mea despre ei nu s-a schimbat”, a continuat acesta. 

 

Voi răspunde la două dezinformări pe care le-am auzit astăzi de la Liviu Dragnea, cum că văd că încearcă cu disperare să mă asocieze cu servicii secrete, cu președintele României, suntem într-o conspirație existentă doar în mintea președintelui PSD. Nu eu am fost la partide de tenis, nu eu am fost la șprițuri cu reprezentanți ai serviciilor secrete. Așa că să se gândească Dragnea mai bine când spune aceste lucruri, pentru că voi avea, dacă va continua, reacții și mai puternice pe aceast subiect”, a mai afirmat Sorin Grindeanu.

 

Referitor la lipsa comunicării miniștrilor cu premierul, invocată de liderul social-democraților, Grindeanu a explicat că acestora le era greu să lucreze atâta timp când de la Palatul Victoria veneau anumite directive, iar de la partid altele. Totodată, el este de părere că Liviu Dragnea "încearcă să ne întoarcă în timp, înainte de 1989". 

Comentarii Facebook