Noi controale în cluburi și discoteci, după incendiul din Bamboo. S-au dat amenzi de aproape 100.000 lei



Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a demarat o nouă serie de controale în cluburi și discoteci, după ce vineri a avut loc un incendiu în celebrul club bucureștean Bamboo.

Astfel, inspectorii de prevenire a incendiilor au efectuat, în noaptea de duminică spre luni, 106 controale la cluburi și discoteci și au aplicat 70 de amenzi, în cuantum de 94.550 lei, pentru nerespectarea reglementărilor cu privire la apărarea împotriva incendiilor, potrivit unui comunicat al IGSU.

Pompierii militari, alături de reprezentanți ai celorlalte structuri MAI, constituiți în 78 de echipe mixte, au continuat verificările imobilelor în care se desfășoară activități cu public numeros.

Pe timpul controalelor, personalul inspectoratelor pentru situații de urgență a reușit remedierea, în mod operativ, a 46 de deficiențe care puteau conducere la creșterea riscului de apariție a incendiilor.

De asmeneea, cu prilejul verificărilor, nu au fost depistate cazuri de încălcări grave ale cerinței de securitate la incendiu, situație care să genereze aplicarea măsurii complementare de oprire a funcționării ori utilizării (HG nr. 915/2015), menționează IGSU.

Totodată, pompierii din cadrul subunităților operative de intervenție au efectuat 132 de acțiuni de recunoaștere în zonele de dispunere a obiectivelor, pentru a stabili modul de intervenție în cazul izbucnirii unui eventual incendiu.

Comentarii Facebook