Nicolae Popa, fostul om al lui Vântu din frauda de la FNI, a fost eliberat condiționat. A executat un sfert din pedeapsă

 

Nicolae Popa, fost director al grupului Gelsor și director executiv al SOV Invest și Gelsor, condamnat la zece ani şi patru luni de închisoare, în dosarul prăbuşirii Fondului Naţional de Investiţii, a fost eliberat condiţionat.

 

Popa a stat în închisoare numai trei ani şi două luni, cererea de eliberare fiind aprobată de Judecătoria Găeşti, scrie Mediafax.

 

Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Găeşti a transmis Judecătoriei Găeşti o propunere de eliberare din închisoare a lui Nicolae Popa.

 

În baza acestei propuneri, Judecătoria Găeşti a dispus, în 24 august, punerea în libertate a lui Popa. Decizia nu era definitivă şi putea fi contestată în cel mult trei zile.

 

Pentru că nu s-a făcut contestaţie, în 30 august, Nicolae Popa a fost eliberat din penitenciar.

 

Popa a fost condamnat în iunie 2014, de Tribunalul Giurgiu l-a condamnat pe Nicolae Popa, în dosarul prăbuşirii FNI, la 10 ani şi patru luni de închisoare.

 

În 2006 el a fost condamnat în contumacie la 15 ani de închisoare pentru fraudă și delapidare în legatura cu colapsul din 2000 al Fondului Național de Investiții cu un prejudiciu estimat la 1,2 milioane de euro adus unui număr de aproximativ 130.000 de investitori.

 

Condamnarea este definitivă și fără drept de apel. Popa a mai fost condamnat și la 12 ani de inchisoare în dosarul FNA. Fiind plecat din țară din 2000, Popa a fost arestat pe 1 decembrie 2009 în Jakarta, (Indonezia) și extrădat în România pe 21 aprilie 2011.

Comentarii Facebook