New York sub teroare! Cel puțin 29 de persoane au fost rănite în urma unui atentat cu bombă VIDEO



Cel puțin 29 de persoane au fost rănite în urma unei explozii produse în New York, în urma unui atentat cu bombă.


Explozia a avut loc în zona Chelsea din cartierul Manhattan, informează cotidianul USA Today. Potrivit CBC News, deflagraţia s-a produs sâmbătă la ora 20.30 (duminică, 3.30, ora României), pe strada West 23 din zona Chelsea, într-un container de gunoi, scrie Mediafax.

Autorităţile suspectează că este vorba de o deflagraţie produsă de un dispozitiv artizanal. Potrivit CNN, în apropiere a fost descoperit încă un dispozitiv exploziv improvizat.

"Nu a existat nicio ameninţare specifică credibilă asupra oraşului New York din partea vreunei organizaţii teroriste", a declarat primarul Bill de Blasio.

"Cu toate acestea, credem că acest incident este un act intenţionat. Vreau să îi asigur pe toţi locuitorii oraşului că Poliţia şi serviciile de securitate sunt în alertă totală", a subliniat primarul.

Poliția și Serviciul pentru combaterea terorismului au demarat o serie de operaţiuni în metropola americană, în urma incidentului, aceștia descoperind încă un dispozitiv improvizat neexplodat - un recipient de gătit asamblat cu substanţe explozive şi cuie.

Până acum, atacul nu a fost revendicat.

Tot sâmbătă a avut loc un alt atac, într-o stațiune din statul american New Jersey, înaintea unei competiții sportive militare. Explozia a avut loc în zona Seaside Park, din New Jersey, fst nivio persoană nu a fost rănită.


Comentarii Facebook