National/International

Mitropolitul Ardealului încearcă să îi convingă pe oameni să meargă la referendum. Ce mesaj le transmite credincioșilor

  

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, a lansat un îndemn la adresa credincioşilor de a participa la Referendumul privind redefinirea familiei, dând ca exemplu pe Iisus Hristos care a binecuvântat mirele şi mireasa, în Nunta din Cana Galileii.

"Mesajul nostru este unul foarte responsabil, o chemare sfântă de a ne împlini o obligaţie. Suntem obligaţi ca să răspundem acestei chemări. Şi sunt sigur că acest mare examen, este cel mai mare examen pe care credincioşii creştini, nu numai cei ortodocşi, ci toţi credincioşii creştini din ţară sunt obligaţi să-l treacă, acest examen. Dacă l-om trece, va fi bine pentru noi şi pentru urmaşii noştri. Dacă vom cădea la acest examen, vom suporta mai departe, toate consecinţele. Şi s-a mediatizat, s-au făcut cunoscute urmările în ţările mari, în ţările în care libertatea aceasta exagerată, este dusă la rangul de lege. Vor fi pedepsiţi cei care nu vor accepta ceea ce este de fapt o excepţie. Şi dacă este o excepţie, să rămână excepţie, iar noi toţi cei care suntem credincioşi, care ne închinăm Mântuitorului Iisus Hristos, să ne amintim că însuşi Hristos a binecuvântat Nunta din Cana Galileii, l-a binecuvântat pe mire, a binecuvântat pe mireasă", a spus ÎPS Laurenţiu miercuri, într-un mesaj video publicat pe site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului, conform Agerpres.

Mitropolitul Ardealului cere ca familia să fie definită în Constituţie, ca fiind formată dintr-un bărbat şi o femeie.

"Să rămână deci în legile fundamentale, în legea fundamentală a ţării noastre, în Constituţie, această menţiune că familia este compusă din bărbat şi femeie, în cadrul căreia vor creşte copiii şi părinţii au obligaţia de a se îngriji de creşterea şi educarea copiilor lor", a adăugat ÎPS Laurenţiu.

Streza a mai adresat acest îndemn de a participa la Referendumul privind redefinirea familiei şi zilele trecute, în timpul predicilor sale rostite la o mănăstire şi o biserică din judeţul Sibiu.

Referendumul privind redefinirea familiei va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7,00 şi 21,00, Guvernul aprobând în şedinţa extraordinară de marţi actele normative necesare pentru organizarea şi desfăşurarea scrutinului popular.

19-9-2018, 17:18
115 vizualizări
1 comentarii
bla-bla27-9-2018, 12:30
Du-te ma!!

Cele mai citite ştiri din National/International

2416 vizualizări
23-10-2018, 11:32
De ce ating POLIŢIŞTII stopurile maşinii atunci când te trag pe dreapta» Vezi tot
932 vizualizări
22-10-2018, 20:58
”Legea împotriva lenei” este în vigoare» Vezi tot
865 vizualizări
3-9-2015, 14:51
”Perla rromilor” din Botoșani e consilier la cabinetul europarlamentarului clujean Daniel Buda» Vezi tot
864 vizualizări
23-10-2018, 17:20
A fost inaugurat cel mai lung pod peste mare din toată lumea FOTO» Vezi tot
809 vizualizări
22-10-2018, 15:17
Cum mergea Elena Udrea la serviciu când lucra la Cotroceni. Era scandalos» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?