Misterul telefoanelor ascultate, conform lui Dan Diaconescu, scos la iveală


Dan Diaconescu a prezentat de curând, în cadrul unei emisiuni televizate, metoda personală prin care poți afla dacă ai telefonul ascultat. Adevărul, însă, nu este tocmai cel pe care controversatul om de televiziune l-a susținut.

Diaconescu a precizat că oricine poate afla dacă are telefonul ascultat, apelând numărul 544. În cazul în care răspunde un robot, care spune că "că acest număr nu există" sau că "abonatul nu poate fi contactat", atunci mobilul nu este ascultat, iar dacă se aude un zgomot ciudat, de bruiaj, ca si când s-ar încerca formarea unei legături, atunci telefonul este ascultat.

Reprezentanții Orange România au precizat că acel număr aparține serviciului lor de Wap, care formează o conexiune prin dial-ul, aceasta fiind sursa zgomotului de bruiaj auzit de utilizatori.

"În ceea ce privește numărul 544, acesta este un număr scurt care aparține Orange Romania, pe care îl pot folosi clienții care doresc conectarea la serviciul Wap pe mobil, prin dial-up. Apelul este tarifat standard, ca un apel în rețeaua Orange, în functie de tipul de abonament deținut. Referitor la interceptarea convorbirilor, operatorii de comunicații mobile, si implicit Orange Romania, nu sunt abilitați prin lege și nici nu dispun de infrastructura necesară desfașurării activității de interceptare. În România, activitatea de interceptare a comunicațiilor este reglementată prin legi speciale și este atributul unor instituții specializate ale statului", au precizat reprezentanții Biroului de Presă Orange România pentru REALITATEA.NET.

Comentarii Facebook