Mircea Băsescu, condamnat la patru ani de închisoare

 

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv, joi, la 4 ani de închisoare, în dosarul în care ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţii pentru a-l ajuta pe Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu.

 

Marian Căpăţână rămâne cu condamnarea de trei ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la trafic de influenţă, dispusă de Tribunalul Constanţa la începutul anului.

 

Curtea de Apel Constanţa a mai decis ”confiscarea specială” de la Marian Căpăţână a sumei de 265.000 de euro, renunțându-se la confiscarea acestei sume de la Mircea Băsescu.

 

Instanţa a ridicat și măsura sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile şi imobile ale lui Mircea Băsescu.

 

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit 250.000 de euro de la denunţătorul Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de Sandu Anghel (tatăl lui Florin Anghel), precum şi a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obţine o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

 

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi preventiv şi, ulterior, la domiciliu, din 19 iulie 2014 până în 24 iunie 2015.

Comentarii Facebook