Ministrul Mediului: Vom cere Volkswagen să plătească diferenţa privind taxa de mediu

 

România va cere Volkswagen să plătească diferenţa pentru taxa de mediu, ca urmare a reclasificării motoarelor cu probleme.

 

Niciun căteţean român nu va plăti diferenţa taxei de mediu pentru că nu a avut nicio vină. Ne vom îndrepta asupra producătorului sau reprezentantului de drept Volkswagen în România. (...) Fiecare cumpărător de maşină a fost de bună credinţă. Nu este normal ca persoana respectivă să plătească din nou taxe pe mediu. După ce vom afla la ce normă de poluare au fost produse maşinile vom calcula diferenţa pentru taxa de mediu şi vom stabili cum ne vom îndrepta împotriva producătorului. Diferenţa de taxă de mediu va fi recuperată doar de la producător şi nu de la populaţie”, a declarat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu..

 

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a afirmat că în România au fost emise 105.000 de cărţi de identitate pentru autovehicule Volkswagen, dintre care 56.000 noi.

 

Am solicitat reprezentanţilor din România aI grupului VW comunicarea imediată a datelor de identificare a vehiculelor care au fost echipate cu dispozitive de manipulare, cu motoare tip familia EA 189. Termenul a fost astăzi şi vreau să vă spun că este vorba de autoturismele grupului VW, Audi, Scoda şi Seat. De asemenea, în Germania a fost stabilită data de 7 octombrie pentru transmiterea către grupul VW a planului de măsuri şi a calendarului de implementare pentru remedieri ale neconformităţilor acestor autoturisme, sens în care am solicitat Ministerului Transporturilor din Germania să ne comunice aceste informaţii de îndată ce ajung în posesia lor”, a spus ministrul Transporturilor.

 

RAR va informa reprezentanţele din România ai VW pentru a chema autoturismele în reţeaua de service a grupului german în România.

 

RAR a blocat 300 de mașini cu motoare noi Euro 5 în reprezentanțe, până la soluționarea problemei.

Comentarii Facebook