Ministrul Educației, Liviu Pop, vrea să introducă a treia sesiune de bacalaureat

 

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a declarat că vrea să introducă și a treia sesiune de bacalaureat, în decembrie sau februarie. 

 

Este o discutie de a introduce o noua sesiune de bacalaureat si eu cred ca este necesara. Cat de utila este sesiunea din august, deja stim. Am vazut in ultimii zece ani de zile cati absolventi s-au prezentat in august si cati au luat examenul de bacalaureat. Si anul acesta am avut un numar mare de persoane care s-au inscris si totusi prezenta a fost foarte, foarte mica. Din punctul meu de vedere, cred ca un examen de bacalaureat, o alta sesiune ar trebui organizata undeva in decembrie, poate februarie, fiind vacanta de iarna”, a spus Pop, conform Agerpres.

 

Daca o gandim, sa o gandim pentru anul viitor. Plecand de la realitate, noi o sa dam publice toate datele vizavi de cati s-au inscris, cati au participat, care a fost procentul. Eu cred ca din iulie pana in decembrie este timp suficient sa se pregateasca acei care nu si-au luat examenul de bacalaureat”, a mai spus ministrul.

 

El a precizat că în ultimii zece ani din cei 2.000.000 de romani care au terminat clasa a XII-a aproape jumatate nu si-au luat bacalaureatul, ”mai precis 800 si ceva de mii. Dintre acestia, 700.000 sunt pe zona liceelor tehnologice”, a precizat ministrul.

 

De ce asa de multi nu si-au luat examenul de bacalaureat? Este o intrebare la care cu toti trebuie sa ne raspundem, fapt pentru care aici trebuie sa regandim pe de-o parte tipul examenului de bacalaureat”, crede acesta.

Comentarii Facebook