Ministerul Culturii a sesizat DNA în cazul Roșia Montană

 

Ministerul Culturii a sesizat DNA, pe 30 decembrie 2015, în cazul Roșia Montană.

 

Ministrul Culturii a declarat într-o intervenție televizată că ”există semne că ar fi nereguli atât în ceea ce privește patrimoniul de la Roșia Montană, cât și în privința altor obiective de patrimoniu clasate în categoria A”. 

  

Există semne că ar fi nereguli atât în ceea ce privește patrimoniul de la Roșia Montană, cât și în privința altor obiective de patrimoniu clasate în categoria A. Ministerul Culturii a sesizat deja DNA în cazul legat de Institutul Național al Patrimoniului. A fost deja depusă (n.r - sesizarea) din partea organismelor Ministerului Culturii”, a spus Vlad Alexandrescu la Realitatea TV. 

 

Ministrul a explicat și de ce nu a semnat mai devreme de 30 decembrie 2015 ordinul prin care Roșia Montană a fost clasată ca sit în categoria A. ”Nu este vorba de o simplă semnătură, cred că este vorba de studiul unui dosar destul de amplu, care a fost constituit încă de multă vreme. Societatea civilă a tras un semnal de alarmă extraordinar, în acest sens, și cred că ceea ce am făcut eu, la 30 decembrie când am semnat acest ordin, nu a fost decât să recunosc organizațiile nonguvernamentale care au militat în favoarea protecției sitului, acțiunea și determinarea lor. Sigur că acest lucru ar fi putut fi făcut de multă vreme. El nu a fost făcut și aici există o răspundere politică”.

Comentarii Facebook