National/International

Meteorologii, acuzați că au anunțat târziu furtuna. Ei spun că oamenii puteau folosi aplicația INOVAGRIA Meteo, care e... pe bani

   

Meteorologii susțin că au anunțat la timp furtuna care a lovit vestul țării, dar și că oamenii puteau fi la curent cu alertele de pe aplicația INOVAGRIA METEO.

 

Până la miezul nopții, pe măsură ce aria manifestărilor de vreme severă s-a deplasat spre nord-est, au fost emise 47 de mesaje pentru fenomene meteorologice periculoase imediate (nowcasting), dintre care 12 cod portocaliu și 35 cod galben.

 

In data de 17 Septembrie au fost emise avertizari meteorologice de vreme severa imediata (de tip nowcasting) de cod Portocaliu pentru judetele: Timis, Arad, Caras Severin, Hunedoara, Bihor, Alba, Harghita, Mures, Sibiu, Maramures, Cluj, Salaj si Satu Mare.

 

Conform procedurilor Ordinului nr. 3403/2012 privind fluxul informational operativ pentru transmiterea informarilor/atentionarilor/avertizarilor meteorologice, toate avertizarile/atentionarile meteorologice au fost transmise in flux operational catre: Centrul operativ pentru situatii de urgenta al Ministerul Mediului, Ministerul Apelor si Padurilor, Ministerul Transporturilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, ISU Judetene, Prefecturile judetene, AN Apele Romane si mass media.

 

Mesajele de atenționare și avertizare emise pe parcursul zilei de 17 septembrie și în prima parte a nopții de duminică spre luni (17 / 18 septembrie 2017) au fost postate în momentul emiterii si pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (www.meteoromania.ro).

 

Totodată, în regim operativ, atenționările și avertizările emise de către Administrația Națională de Meteorologie sunt afișate în aplicația INOVAGRIA Meteo, ce oferă utilizatorilor posibilitatea de a cunoaște, în orice moment,avertizări de vreme severă imediată la nivelul localității în care se află sau pentru pentru orice loc din România. Aplicatia a devenit operationala din data de 6 Septembrie 2017 si este disponibilă pentru descărcare deocamdata pe Google Play Store”, precizează reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

 

Știri de Cluj a verificat această aplicația INOVAGRIA Meteo. Aceasta beneficiază de date publice, dar este contra cost. Cei care doresc să o utilizeze plătesc 9,95 euro pe an. 

 

Aplicația a fost făcută de Siveco România, firmă abonată la contracte cu statul. 

18-9-2017, 13:57
20 vizualizări
1 comentarii
DM19-9-2017, 12:28
Exista si aplicatia DSU, cea oficiala si gratuita a Dispeceratului narional pt situatii de urgenta, exista radarul pe inmh.ro.
Mie pe Dsu mi-au intrat alertele de galben si portocaliu la timp, deci chiar nu ai ce reprosa din punctul asta de vedere autoritatilor.

Cele mai citite ştiri din National/International

922 vizualizări
19-9-2018, 15:01
Tudor Sişu, La Familia, inițiatorul proiectului de redefinire a familiei: Mă dezic de PSD» Vezi tot
483 vizualizări
19-9-2018, 12:13
CFR va cumpăra 100 de trenuri second-hand ”Săgeata albastră”. Pentru infrastructură se face ”eforuri”» Vezi tot
416 vizualizări
19-9-2018, 12:03
Viorica Dăncilă susține că a ratat întâlnirea cu Juncker pentru că a fost sabotată se instituții» Vezi tot
331 vizualizări
18-9-2018, 17:36
Ambasada Suediei, ironii pe Facebook după ce Dăncilă a ratat întâlnirea cu Juncker» Vezi tot
313 vizualizări
18-9-2018, 10:11
O nouă metodă de înșelătorie prin telefon a apărut în România» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?