Mesajul DECENT al lui Nicolae de Romania, după ce a fost ”dezmostenit” de Regele Mihai

 

Casa Regală a anunţat că îi retrage titlul de ”Principe al Romaniei” lui Nicoale și calificativul de ”Alteță Regală”.

 

Cel vizat de această măsură a dat un comunicat în care a explicat, decent, totul: 

 

”Duminică, 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai I, bunicul meu, a luat decizia de a-mi retrage titlul de Principe al României şi locul în Linia de Succesiune la Coroana României. Această decizie, pe care mi-o asum, vine în urma unei perioade în care am reflectat la viitorul ţării şi Casei noastre, precum şi la rolul pe care eu îl pot avea în propăşirea lor. Poziţia de Principe al României şi prezenţa în Linia de Succesiune la Coroana României impun un mod de a-mi conduce viaţa pe care găsesc dificil să îl accept. De aceea, cu multă durere în suflet, consider că decizia Majestăţii Sale Regelui este binevenită pentru mine. Voi căuta, în viitor, să-mi servesc idealurile şi principiile în alt mod.

 

În noile mele circumstanţe, voi căuta să mă dedic în continuare activităţilor ecologice, de tineret şi caritabile, despre care am învăţat atâtea lucruri cât timp m-am aflat în România. Doresc, de asemenea, să le mulţumesc autorităţilor publice centrale şi locale pentru deschiderea cu care şi-au acordat sprijinul proiectelor comune şi, mai ales, familiei mele, pentru dragostea şi înţelegerea cu care m-au înconjurat aici. Nădăjduiesc ca Dumnezeu să protejeze şi în viitor naţiunea şi Coroana Română”, se arată în comunicat. 

 

Nicholas Medforth-Mills ("principele Nicolae al României") este fiul principesei Elena a Romaniei şi a primit titlul princiar la 1 aprilie 2010. El este al treilea în ordinea de succesiune dinastică.

 

Fostul principe a luat parte la o serie de manifestări publice, fiind un ecologist declarat. În luna martie, fostul principe a participat la un tur ciclist caritabil, în beneficiul proiectelor iniţiate de Asociaţia Curtea Veche pentru promovarea lecturii la nivel naţional.

 

În decembrie 2014, el a fost primit la palatul Buckingham de către regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii, în cadrul unei vizite oficiale intreprinse de principesa Margareta la Londra.

Comentarii Facebook