Melania Mandas Vergu a fost demisa din functia de consilier al ministrului Educatiei

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a demis-o pe Melania Mandas Vergu. Ea este acuzata ca s-a folosit de functia de consilier al ministrului pentru derularea unui proiect de 4 milioane de euro.

 

Daniel Funeriu a semnat ordinul de demitere, care a intrat in vigoare din data de 3 iunie. Anterior, ministrul Educatiei ii ceruse consilierei sa isi dea demisia, dar aceasta a declarat ca nu a luat o decizie si ca este subiectul unei campanii de presa declansate impotriva ei.

 

Melania Mandas Vergu a recunoscut joi seara ca banii europeni obtinuti au fost utilizati si pentru reamenajarea locuintei personale a consilierei, care este totodata si sediul firmei prin care se deruleaza proiectul. Ea este acuzata ca a cerut mai multor rectori de univesritati, in calitate de consilier al ministrului, o lista cu stagiile de pregatire, care i-ar fi folosit la derularea proiectului.

 

Proiectul de 4 milioane de euro se numeste "Practica sa inveti, invata sa practici" si presupune programe de formare profesionala in scolile din Romania.

Comentarii Facebook