Miercuri 24 Aprilie

Prof. Alexandru Ciocâlteu a găsit leacul pentru dializă! Statul nu are bani să îl aplice si să ii scape pe bolnavi de calvarul dializei VIDEO

Medicii români au reușit să găsească o alternativă pentru dializă, inventând un dispozitiv care presează organismul să lucreze singur.


Descoperirea românilor ar putea schimba radical medicina la nivel mondial, iar costurile pentru procedură ar putea fi reduse de zece ori, însă acesștia se confruntă cu o problemă foarte gravă: lipsa investitorilor.

Profesorul Alexandru Ciocâlteu a găsit o metodă pentru a-i scăpa pe cei peste 15.000 de dependenți de dializă din România de această problemă. Implantarea unui mecanism prin care organismul este forţat să elimine lichidul.

În 2010, tehnica dializei fără aparat a fost medaliată cu aur la Geneva. Concret, dispozitivul produce hipertensiune în vasele din peritoneu care elimină urina prin vezica urinară. Între timp, a fost brevetată şi a primit girul comunităţii ştiinţifice. Interesul României pentru o revelaţie mondială - Niciunul, potrivit Observator.tv. Cu alte cuvinte, statul roman spune ca nu are bani sa il produca, desi costurile ar fi mai mici decat cele pentru dializa.

Profesorul Ciocâlteu înregistrează acum o nouă invenţie, prin care dependenţii de dializă vor putea fi operaţi laparoscopic.

Comentarii Facebook