Mark Zuckerberg donează peste 3 miliarde de dolari pentru vindecarea mai multor boli


Fondatorul popularei rețele de socializare Facebook, Mark Zuckerber, a promis, alături de soția sa, că va dona peste 3 miliarde de dolari în următorii zece ani pentru a contribui la prevenirea și vindecarea unor boli și a-i asigura astfel fetiței lor un viitor mai bun.

"Este un obiectiv ambițios", a declarat miercuri Zuckerberg, cu prilejul unui eveniment la San Francisco, anunțând această nouă donație din partea Chan Zuckerberg Initiative, fundația înființată împreună cu soția sa, Priscilla Chan, scrie Agerpres.ro.

Acesta este de părere că, având în vedere speranța medie de viață, această donație va permite fundației să aibă suficiente mijloace până la sfârșitul secolului pentru a descoperi tratamente împotriva tuturor bolilor, sau de a le gestiona pe cele care în prezent sunt mortale.

Totodată, soția sa, Priscilla Chan, care este de profesie medic, a declarat că acest lucru nu înseamnă că nu vor mai exista copii bolnavi, dar că numărul lor se va reduce. Această investiție este un prim efort pe care cuplul Zuckerberg speră să fie "colectiv".

Comentarii Facebook