Mai mulți producători britanici reacționează la documentarul ”Vin românii”


Britanicii care au realizat ”Wild Carpathia” Documentarul Channel 4, ”The Romanians Are Coming”, care prezintă poveștile a trei români ajunși în Marea Britanie a stârnit o groază de controverse și nemulțumiri, însă nu doar în rândul imigranților români.

Britanicii de la "Wild Carpathia" critică dur apariţia producţiei de la Channel 4, preciând că sunt jenați de ”ignoranța și prejudecățile colegilor”.

"Sunt extrem de jenat de ignoranţa şi de prejudecăţile colegilor britanici cu privire la viziunea lor despre România", începe mesajul lansat de britanici pe Facebook, menţionând totodată că "pseudo documentarele precum " sunt "o ruşine pentru orice cineast cinstit", scrie gandul.info.

De asemenea, aceștia susțin că acesta ar fi un moment ideal pentru a difuza cele trei părţi ale documentarului lor pe canalele de televiziune din Regatul Unit "pentru a ajuta la corectarea acestei monstruoase denaturări".

"Aşa cum ştiu foarte bine, contrar portretului realizat de presa britanică, românii sunt buni, muncitori, oameni cultivaţi şi am găsit mai multă generozitate acolo decât poţi avea parte, în mod normal, în Marea Britanie. Deşi unele regiuni sunt într-adevăr sărace şi mulţi au parte de dificultăţi, marea majoritate a românilor sunt oameni onorabili şi decenţi cu legături puternice de familie, diferiţi de comunităţile disfuncţionale de aici, unde mulţi dintre noi ne aruncăm bătrânii în azile sau ajungem părinţi part-time împărţindu-ne copiii cu partenerii de care am divorţat pe care eram pregătiţi, în multe cazuri recente, să jurăm că îi vom iubi, onora şi ne vom supune lor până când moartea ne va despărţi", se mai menţionează în postare.

Comentarii Facebook